Tuesday, September 23, 2014

Countdown : Promosi September 2014

Countdown :
<< 7hari jer lagi promosi >>
●COLLAGEN ( beli 6 percuma 1) dan
●MEALSHAKES (beli 3 percuma 1) ye kawan2!
Cepat2! !Mari. .marii. ..!!
Iszuraini Ismail
SID : 858780
017-6772416
 
 

Tuesday, September 9, 2014

Pengedar sah shaklee dulunya di Miri kini di sekitar KL dan Selangor. .

Assalamualaikum. ..
Haa berubah kawasan nampaknya kini. Tp walaupun berubah namun kini dan tetap selamanya Shaklee masih di hatiku..
Ok kali nih nk update kawasan penghantaran COD jer lah ye. Sebenarnya sejak dari awal tahun bermula Februari 2014 baru ni kami mula berpindah dari Miri ke tempat asal kami menetap iaitu di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor. .
Jadi sesiapa yg berada di kawasan berdekatan sekitar Ampang, Cheras, Bangi, Ulu Klang, Wangsa Maju dan Taman Melati yang sudi nk mendapatkan produk2 shaklee dari saya dialu-alukan menghubung saya ya di talian 017-6772416. . Bole telefon, sms dan wass app or email iszuraini@hotmail.com k! 

Thursday, June 12, 2014

PANDUAN UTK IBU HAMIL

Panduan Pemakanan Tambahan Buat Ibu Mengandung... (Info daripada Group SGL-FB)
  • (1) B-Complex - 1 tab daily. Tak perlu ambil acid folic separately, because this B-Complex dah lengkap dgn 8 kumpulan B, termasuklah asid folik.
  • (2) Vita-Lea with Iron - 1 tab daily. Vita-Lea nie is a multivitamin. So, bila dah ambil nie tak perlu ambil Obimin ya.
  • (3) Vit-C - 1 tab daily. Improve your antibodi, natural antihistamine and collagen source, so will reduce stretch mark effect.
  • (4) OsteMatrix - 4 tab daily, will give you 1000mg calcium needed daily. Setiap satu tab ada 250mg Calcium. Ibu mengandung perlukan 1000mg-1300mg calcium sehari untuk pembentukan tulang yg kuat & gigi utk baby. Jika minum susu penuh kalsium segelas sehari, ambil 2 biji OsteMatrix sehari pon mencukupi.

Saya quote from babycenter, ya:
When you're pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don't get enough calcium in your diet when you're pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. (Baby Center)
  • (5) Protein (ESP) - Bancuh satu sudu ESP ke dalam secawan air dan diminum. Sekali sehari ajer. Air tue boleh air kosong, mahupon juice seperti orange juice. ESP ini akan berikan tenaga berterusan, supaya mommy tak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Kurang stretch-mark effect.
  • (6) OmegaGuard - 1 tab daily is enough.DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan brain & mata baby, ya. Buat mommy pula, ia akan kawal paras kolesterol dalam badan mommy.

Saya quote kepentingan Omega :
The benefits for baby are:
  • A better brain with higher intelligence
  • Good nervous system development
  • Better eyesight from retina formation
  • Fewer behavioral problems after birth
  • Better sleep patterns for a new born
Health benefits for mom include:
  • Less chance of developing pre-eclampsia
  • Protection against brain loss during pregnancy
  • Less chance of pre-term labor and cesarean
  • Much lower risk of postpartum depression
  • Greatly reduced incidence of breast cancer
DHA and EPA make up about 70% of a newborn baby’s brain, retina and nervous system. The only way a fetus can get these important omega 3 fatty acids is from mom. And the amount is dependent on how much she's getting in her pregnancy diet. (BellaOnline)


SET IBU HAMIL

Ingin cuba Set Hamil Shaklee? Hubungi SID anda : Iszuraini Ismail ; 6017-6772416

Thursday, May 1, 2014

Aura kelas magika

Kerlass ko punya tajuk kali nih.. kann! Beraura magika bagai.. hehhe. :-)
 
Ha selamat pagilah semua nya ya.. saya ni dh terkena sampukan aura siang tadi.  Makanya, mata ni tak sudi pula nk lelap. Emm kejap2 lagi lah tu. Sekurang2nya lepas siap satu entry ni kan. Haha padanlah.. lama sgt dh tak berupdatenya pong.. huhhu!
 
Ok ini kisahnya.. sepanjang perjalanan ku dalam berbisnes shaklee ni kann.. nak kena jugaklah selit sikit apa aktiviti sampingan lain yg kami buat.. katanya MLM..dah ape kejadahnya aktiviti lain yang ko hader..? Ha meh nk selit gambor dulu sebelum ku cerita..
 
Taraa...
Sessi Magika #1 (02.03.2014) di Hotel Equitorial Bangi - Putrajaya


Sessi Magika #2 (01.05.2014) di Hotel IOI Marriot, Putrajaya
 
Ha inilah antara aktiviti yang dah pun berlangsung pada bulan Mac lalu iaitu kelas magika pertama dan kelas magika yg kedua baru2 tadi ni pd 1 mei 2014. (Siang tadi). Kelas yang best dengan aura dari my great mentor kakcery dan adik-beradik lain yg sebahagian drpd anak2 mentor beliau. (Mamafaiz & Jutawan's family).
 
Maunya xbest ko! Bukannya disumbat dengan ilmu dan sharing dpd beliau saje.. dapat plak sumbat perut dengan makanan yg best lagik sodap tuu (makan kt hotel wehh).. event fully sponsored hokaayy!! Alhamdulillah. .terima kasih mamacery. Murah rezeki akak dan keluarga hendaknya. :-) Lenkali bulan depan bleh jemput lagik.. hihhii.
 
Seronok bonding, coaching dan gathering macam ni.. In sha Allah. . Soon.., anak2 didik shaklee ku kelak memang ku berniat nk adakan coaching and gathering mcm gini jugakk.. ha! Jom pakat 'geng kita-kita' sumer.. come to mama..meh! Mama got sumthing special for u... hehheh!!
 
Anda diluar sana pun... if berminat nak join my shaklee business. . Jom ah! Jom lerr..xyah segan2 pong.. In sha Allah guidance and support sepanjang perjalanan menuju puncak kejayaan.  Dan yang penting. .anda mahukan KEJAYAAN itu. Yeah!! Kejayaan milik ku.. milik anda.. milik kita!!
 
Ok.. sampai ketemu lagi di lain entry. Dah sampai masa untuk tito.. gudnite everybodeh... :-) let's dream big!!!
 
Much LOVE from me,
Iszuraini Ismail
SID No. 858780
 

Thursday, January 23, 2014

Jagalah kesihatan sendi anda!

Assalamualaikum dan salam sihat buat semua!
 
Alhamdulillah...Sekarang ni saya dah mula rasa seronok berblogging dah ni.. hehe. (In sha Allah setiap minggu akan ada update) syiok puler yea!!.. syok la kan, nk share produk-produk yang baik buat anda semua. Sharing benda yang baik bukan 'sembang-mambang' jer kata orang, tapi ni memang dah terbukti kesan nya pada diri sendiri dan orang-orang sekeliling ha! So, tak baik simpan sorang2 kann.. jom! kali ni saya nak share pulak tentang satu produk yang baik untuk kesihatan sendi. Wah! bagus sangat untuk warga2 emas kesayangan kita kan.. jom kita berkenalan dulu dgn Advance Joint Health Tablet Shaklee ni...
 
Advance Joint Health Tablet from Shaklee (AJHT)
Kandungan dan ingridien utama AJHT:
 
Ekstrak Boswelia ;
-Menyokong keselesaan sendi
 
Ekstrak Jagung ;
-Meningkatkan kesan kusyen
 
Vitamin C, Tembaga, Zink dan Mangan ;
-Memelihara tisu penyambung yang sihat
 
Ekstrak Boswelia diguna secara tradisional dalam perubatan Ayurvedic untuk merawat Osteoarthritis & Rheumatoid Arthritis (RA).
 
AJHT Shaklee ini tidak mengandungi 'Kondroitin Sulfat' yang mana boleh menghalang dan menggangu penyerapan 'Glukosamina'. Difahamkan juga tidak banyak produk2 vitamin untuk kesihatan sendi yang berada di pasaran2 farmasi, adalah bebas 'Kondroitin Sulfat' ini ye. Jadi pastikan supplemen sendi anda bebas Kondroitin Sulfat' ini, agar ianya senang diserap.
 
Okay, jom saya ceritakan kisah pengalaman ibu mertuaku dengan AJHT ni. Check it out!
 
INFO : Ujian Klinikal telah dibuat dan mendapati kesan yang baik serta merta se-awal 5 hari selepas pengambilan AJHT
Kisahnya bermula dalam bulan Ogos tahun lepas jugakla, sejak bulan ramadhan tahun lepas kalo tak silap saya.. kesian kat ummi yang selalu saje ke klinik sebab mengadu sakit-sakit badan dan sakit urat belakang katanya. Makin teruk lagi ditambah dengan ummi yang selalu sakit2 gastrik. emm bila orang gastrik ni x dapat lah nk makan sebarangan ubat kan.. dan biasanya kalo kebanyakkan pain killer yang ada nih pun perlu diambil bersama2 dengan ubat atau pil buang angin kan.. aih! siksanya lah ku lihat ibu mertua ku..
 
Segan jugak saya mulanya nak perkenalkan Shaklee walaupun ummi sebenarnya memang dah tau pun yang menantu sorang ni distributor Shaklee..huhu! tapi Alhamdulillah, tak lama lepas tu..suami saya yang bertanya dan syorkan saya cadangkan mana2 supplement Shaklee yang sesuai buat ummi.. Soooo... tak lain dan tak bukan memang AJHT lah jawab nya kann.. dan saya decide minta ummi cuba dua produk nih dulu, iaitu OsteMatrix dan juga AJHT.
 
Selepas 7hari ibu mertua saya amalkan kedua2 Advance Joint Health Tablet dan juga OsteMatrix,..
 
Alhamdulillah sakit2 urat dan lenguh2 belakang dah beransur baik. Semoga beliau terus sihat dan dipermudahkan urusan hariannya.. Oh btw, tak perlu risau tentang gastrik tu tadi yea sebab dalam AJHT mengandungi ekstrak jagung yang sangat sesuai untuk penyerapan yang berkesan tanpa mengganggu perut ya! tambahan lagi beberapa ciri seperti di bawah :-
  • tiada perasa tiruan, pemanis atau pengawet.
  • 100 % bebas kekerang
  • 100 % vegetarian
  • 100 % bebas kondroitin untuk penyerapan glukosamin yang baik
  • hanya 2 tablet sehari
  • tablet yang mudah ditelan
  • bebas gluten
Senang hati saya mendengarnya. .In sha Allah supplements yg terbaik harusnya buat yg tersayang!
 

Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan utk merawat, menyembuhkan, menganalisa apa jua penyakit/ masalah kesihatan. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan 


Perkongsian dengan penuh kasih sayang,
 
Iszuraini Ismail
SID : 858780 
017-6772416
 

Monday, January 20, 2014

Hari-hari ESP, Alfalfa, Ostematrix..

Hari-hari ESP, Alfalfa, Ostematrix.. Hari-hari ESP, Alfalfa, Ostematrix..
 
ESP, ALFALFA, OSTEMATRIX


Alhamdulillah. .syukurr... pilihan ibu-ibu menyusu dan berpantang. Malah untuk wanita kekal sihat dan bertenaga juga.

Apa manfaat yang mereka perolehi dengan kombinasi 3 produk ini?
 
#ESP sumber protein yg baik dan membantu dlm membina dan mengekalkan sel-sel yg menghubungkan setiap bahagian tubuh. #ESP memberi rasa kenyang yang berpanjangan. #ESP utk kulit yang sihat & berseri. #ESP untuk kekal bertenaga sepanjang hari.

#Alfalfa mengandungi byk nutrien penting dan pelbagai vitamin spt vitamin K, A, B1, B6, C, E, kalsium, zink dan zat besi. Digunakan secara tradisional utk meningkatkan pengeluaran bekalan susu ibu. #Alfalfa adalah diuretik semulajadi dan penyahtoksin badan.

#Ostematrix adalah kalsium yg diperlukan utk membina tulang yg sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi. #Ostematrix juga membantu mengekalkan tahap tekanan darah yg normal dan melegakan ketidakselesaan semasa PMS.
 
 
Nah! patutlah menjadi pilihan ibu2 kat luar sana. Macam seorang sahabat saya masa kt SAMTEN dulu, jom! baca kisah mami anak empat ni. Salute lah kat u mami Sharul Fazlina !! seronok bila kawan2 happy. Alhamdulillah bila ada energy semua kerja rumah pun senang nak diselesaikan. Yg penting tanggungjawab menyusukan anak tetap tak tinggal. Susu pekat penuh khasiat. Mami mengancam baby pun macam donut.. hehe. Semangat kaww anak dier..! Alhamdulillah!
 

YES!! Shaklee pilihan ibu bijak!! JOM, nak cuba Set ini sila hubungi saya k.


nih la dia ha gamba baby donut ketak ketak tebu!! grrr...gewaammm!
haa.. nih pulak anak4 bertuah si mami sharul tu. comel2 kann!! :)

 
Segala testimoni yg dikongsi disini atau penulisan tentang produk bukan bertujuan utk merawat, menyembuhkan, menganalisa apa jua penyakit/ masalah kesihatan. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan yg berkaitan 


Perkongsian dengan penuh kasih sayang,
 
Iszuraini Ismail
SID : 858780 
017-6772416

Saturday, January 18, 2014

JOM DETOX..BADAN RINGAN BERBAU HARUMMM...

Assalamualaikum dan salam ceria semua...

Masih berbaki 13 hari ke penghujung Januari 2014 ni (sekejap jer terasa..kan) maka masih tinggal 13hari lagila promosi special cinta hati kaum-kaum hawa di luar sana iaitu produk hebat buat mereka mengancam luar dan dalam. Wah! apekah itu?.. ALFALFA u ollss...!! tak caya? Jom nengok info yang saya kongsikan kat sini tentang manfaat-manfaat ALFALFA Complex Shaklee ini yea... check it out!
 
Alfalfa nie untuk apa? .. emm macam2 khasiat boleh dapat dgn alfalfa ni tau.. meh sini saya listkan:

● membantu detoksifikasi, anti-keradangan, anti-inflamasi contohnya alergi pada hidung ataupun sinusitis dan juga eczema....


● membantu masalah pencernaan dan sembelit kerana alfalfa mengandungi banyak serat dan kaya dgn mineral galian.

● mengatasi masalah keputihan - anti kulat.

● menurunkan keasidan tubuh contohnya letih & lesu dan juga kebas2 dan kekejangan kaki (sakit2 badan /sakit2 sendi)

● mengurangkan bau badan dan nafas berbau. - detoksifikasi bau.

● membantu masalah osteoporosis / rapuh tulang. - kaya dgn kalsium dan mineral.

● meningkatkan penghasilan susu ibu.

Tu diaa...moh pakat cuba adik kakak ye.. hubungi sy segera! Special price hanya utk bulan ini sahaja ya...